Автопортрет Енді Уорхола та ранні полотна Баскії стануть топ-лотами на аукціоні Christie's

Christie's продемонстрував ряд гучних лотів для майбутніх вечірніх продажів в Лондоні в наступному місяці. Топ-лотом торгів стане серія з шести пізніх автопортретів Енді Уорхола, створена в 1986 році, всього за кілька місяців до його несподіваної смерті. Естімейт картин становить приблизно £ 16-22 млн. Також будуть представлені ранній Жан-Мішель Баскія (£ 10-15 млн); Лучо Фонтану з 24 вертикальними Слеш (£ 8-12 млн); і портрет Френсіса Бекона, який був включений в його ретроспективу в Гран-Пале (£ 10-15 млн). З молотка підуть і роботи Джексона Поллока, Альберто Буррі, Герхарда Ріхтера і багатьох інших. З попередньою оцінкою в розмірі £ 111 млн, аукціонний дім розраховує що валова частка буде щонайменше на 60% більше, ніж після аналогічної продажу в минулому році. Відзначимо, що в 2017 році виручка від продажів картин склала всього £ 67 млн.

уорхол

Френсіс Аутред, керівник післявоєнного і сучасного мистецтва Christie's, розповів журналістам, що колекціонери налаштовані оптимістично після гучного аукціону, який пройшов в Нью-Йорку в листопаді. У той же час Аутред зазначив, що недавня корекція на світовому ринку акцій також вплине на активність торгів.

уорхол1

«Історично склалося так, що всякий раз, коли ми бачили таку ситуацію на ринках акцій, вона приносила користь арт-ринку. Люди продають свої акції, і у них більше грошей, які вони можуть витрачати на мистецтво », - сказав він.

15.02.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *