Аукціонний дім Heritage Auctions пустив із молотка полотно Джона Кеннеді

Аукціонний будинок Heritage Auctions в Далласі продав рідкісну картину, автором якої є Джон Фіцджеральд Кеннеді, 35-й президент США. Покупець виклав 162,5 тис. доларів за пейзаж розміром 55 × 40 см. На торги були виставлені пам'ятні предмети періоду президентства, починаючи зі значків і закінчуючи порцеляною з Білого дому.
Загальна сума, яку виручили аукціоністи, склала 1 млн 163 тис. доларів.
Картина, написана маслом і олівцем на полотні, продавалася в оригінальній рамі з іменною табличкою «John F. Kennedy». У правому нижньому кутку полотна є підпис автора і дата, яка виглядає як «1955». Це зображення вигляду міста, ймовірно, на півдні Франції, з води.
На відміну від інших президентів, особливо Дуайта Ейзенхауера і Джорджа Буша-молодшого, Кеннеді не особливо захоплювався живописом і не володів художнім талантом. Можливо, саме з цієї причини він рідко малював або писав маслом. Проданий пейзаж - одна з двох відомих картин 35-го президента. Друга знаходиться в бібліотеці його імені.

кеннеди

У 2013 році на аукціон були виставлені три акварелі із зображенням затоки Шіпсхед-Бей, підписані "JFK 1960". Незважаючи на анонімне провенанс, вони були продані за 36,8 тис. Долларов.Что стосується походження картини, проданої на Heritage Auctions, то воно бездоганно. Її відправила на аукціон Вікторія Гіффорд Кеннеді, вдова племінника президента - Майкла. Полотно супроводжувалося запискою, яку написала власниці її свекруха Етель: «Я рада, що через 25 років вам все ще приносить задоволення картина президента Кеннеді, яку я подарувала вам з Майклом на весілля. Я думаю, що це пейзаж на півдні Франції, який він подарував Боббі (брат Джона Кеннеді і чоловік Етель, - прим. Ред.) та мені на Різдво. Протягом багатьох років він висів в нашій кімнаті в Хікорі Хілл ».

Разом з картиною продавалася рідкісна чорно-біла фотографія, зроблена приблизно в середині 1950-х років. На ній зображений Джон Кеннеді за мольбертом і його дружина Джекі, зазирала йому через плече.

кеннеды з друж

Оригінальні роботи американських президентів дуже затребувані у колекціонерів. «Ця чарівна картина повинна зайняти високе місце серед багатьох важливих артефактів Кеннеді, які пропонував Heritage», - сказано на сайті аукціонного будинку.

11.12.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *