Аукціон Sotheby's представить на осінніх торгах картину Нікола Ланкре

Вперше за 130 років аукціонний дім Sotheby's представить на торгах творчість французького художника Нікола Ланкре. Його ранні шедевр "Зима", написаний 1719 року, відомий тільки за чорно-білою гравюрою. Саме вона збереглася в колекції 1889 року і являється однією з найважливіших робіт Ланкре. Експерти оцінили лот в $1,5 – 2 млн.

Відомо, що картина входить до складу циклу Four Seasons,, який у свій час викупив французький дипломат Жан-Франсуа Лерідж де ла Фей. За допомогою цього, тоді ще початківець проявив себе як справжній художник. Ці катини дивують абсолютно всіх критиків: об'ємні тканини м'яко падають на тіла персонажів та фіксують світло таким способом, що випромінюють рух та жести.

Ця збірка картина являється одним з найраніших відомих зображень інтер'єру Реганса. Після смерті Леріга його нащадок продав "Чотири сезони", після чого вони увійшли до колекції архітектора П'єра Віньо, яку назвали Виньйо де Віньї.  В якийся момент після цього вони були розділені. Весна та літо були куплені імператрицею Катериною Великою Росії через диллера Клостермана в 1782 році і зберігаються в Ермітажі.

 

 

Довгоочікувані торги відомої картини "Зима" відбудуться 1 лютого 2018 в Парижі.

Ukraine Art News рекомендує:

 

ВОЛШЕБСТВО СЮРРЕАЛИЗМА: КРИСТИАН СКЛОЕ ОБЪЕДИНЯЕТ ФОТОИСКУССТВО И ЖИВОПИСЬ В СВОИХ РАБОТАХ

 

ПОТРЯСАЮЩИЕ КАРТИНЫ КРЫМСКОГО ХУДОЖНИКА ЗАСТАВЯТ ПОМЕЧТАТЬ КАЖДОГО

 

 

16.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *