Замість Леніна - тінь

В Києві на місці знесеного пам'ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка відкривається тимчасова інсталяція «Населяючи тіні» (Inhabiting Shadows). Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації.

Автором інсталяції є мексиканська художниця Синтія Ґутьєррес. Цей проект був обраний міжнародним журі в результаті відкритого конкурсу серед 21 заявки від митців і мистецьких колективів з різних країн світу. Кожен, хто до 14 липня прийде ознайомитися з інсталяцією, зможе піднятися по сходах і зайняти порожній простір п'єдесталу на кілька хвилин. На думку громадських діячів і художниці, «Населяючи тіні» - це свого роду пам'ятник в процесі будівництва, де кожен є частиною ідентичності, яка змінюється з плином часу і з людьми. Відправлятися для роздумів про велике або щоб просто зробити селфі можна вже зараз.

Інсталяція відкривається в рамках проекту «Суспільна угода» фонду «Ізоляція» за підтримки Департаменту культури та Департаменту містобудування та архітектури КМДА. В міськадміністрації відзначають, що «Суспільна угода» фонду «Ізоляція» стартувала у Києві 30 червня і триватиме до 24 серпня.

«Ізоляція» – це неприбуткова недержавна платформа сучасної культури, яка була заснована у Донецьку в 2010 році і переїхала до Києва в червні 2014 року після захоплення його терористами.

 

11.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *