Вуличне мистецтво Мельбурна під загрозою

Три графіті Бенксі із зображенням щурів були знищені робітниками, які ремонтували вхід в під'їзд в одному з центральних районів Мельбурна, повідомляє The Guardian. Відомий райтер намалював їх у 2003 році.

Втрату виявив минулого тижня Мейер Ейдельсон, власник порталу про вуличне мистецтво Мельбурна. У своєму блозі він заявив: «Для вуличного мистецтва безпечніше, коли воно приховане від очей сторонніх, а не виставляє себе напоказ в якості реклами. Культурна спадщина нашого міста знаходиться під загрозою». Він також висловив думку, що «тільки громадський тиск зможе змінити недбале ставлення до вуличного мистецтва».

Представники міської влади також дали свій коментар з цього приводу. «Саме вуличне мистецтво носить тимчасовий характер, постійно змінюється, але скрізь, де це можливо, прикладаються всі зусилля, щоб зберегти графіті», — повідомили в прес-службі муніципалітету Мельбурна.

Багато вуличних художників Мельбурна у відповідь на знищення графіті Бенксі відмовилися розкривати місця своєї творчості, боячись подальшого вандалізму.

Бенксі — вуличний художник, особистість якого достовірно не встановлена. Його графіті стали з'являтися на вулицях з початку 1990-х років. В даний час роботи Бенксі оцінюються в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на яких розміщені, тому їх псування кваліфікується як вандалізм.

12.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *