«Воскресіння»: у Києві відкривається виставка робіт студентів академії імені Бойчука

У Національному музеї літератури України 8 травня відкриється виставка «Воскресіння», яка репрезентує твори Олени Осадчої і студентів сакрального відділення Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Представлені в експозиції твори іконопису і фрески були виконані в межах навчальних дисциплін другого курсу «Робота в матеріалі» і четвертого курсу «Основи іконографії» на бакалаврському рівні. Більшість робіт створені протягом 20017–2020 років", - йдеться у повідомленні.

Окрема тема виставки – подія, що сталася з Академією Бойчука 25 березня 2024 року, коли в одну з будівель навчального корпусу влучила частина російської надзвукової ракети і вщент зруйнувала приміщення, де зберігалися золоті фонди дипломних робіт студентів Академії. До запропонованої експозиції включені фото зруйнованих будівель Академії й інсталяція, створена з фрагментів цегляних стін та арматури. На виставці також представлені понівечені твори сакрального мистецтва.

Центральним експонатом виставки є ікона Архангела, яку було знайдено під завалами та відреставровано.

Відкриття виставки заплановано на 16 годину.

Виставка експонуватиметься з 8 травня по 8 червня.

Читайте також: Під руїнами художньої академії імені Бойчука залишилися дипломні роботи студентів - ректорка

Як повідомляв Укрінформ, у Києві внаслідок російського ракетного обстрілу 25 березня було зруйновано частину будівлі Академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука. Зокрема було розбито спортивну залу, конгрес-хол та виставковий центр. Також суттєвих пошкоджень зазнали приміщення кафедр та авдиторії закладу.

Фото: Поліна Арцибашева / guide.in.ua

08.05.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *