Вишивка американської майстрині "зачаровує" реалістичністю

Американській художниці Кейсі Завальї своєю творчістю вдається розмити кордони між гобеленом і картиною. Незважаючи на те, що замість пензля і полотна художниця використовує голку і тканину, її портрети виглядають так, немов вони намальовані маслом. Аби виробити авторський стиль і власну новаторську систему "малювання нитками" дівчина дуже довго практикувалася, але в підсумку її вишиті портрети можна без перебільшення назвати справжніми шедеврами сучасного мистецтва.

Сама Кейсі про свою творчість говорить так:"Я все-таки вважаю себе художником, і мені важко не говорити про ці вишиті портрети, як про "картини".

Правда, її техніка виконання куди складніше, ніж звичайний живопис, адже кольори не можна простовзяти і змішати. Але роки тренувань, проб і помилок не пройшли дарма, і поступово Кейсі створила власну систему накладання стібків, які в кінцевому результаті дають певний колір або потрібний його відтінок.

Кейсі поділилася одним із секретів такого незвичайного живопису- вона кладе на тканину стежки так, як розташовані на обличчі невидимі мімічні лінії. Тка само, як художник кладе на полотно мазки фарби. Це дозволяє портретам виглядати природно і натурально, майже реалістично.

27.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *