Викрадені картини одного з "найдорожчих" художників сучасності Георга Базелітца виявили у Німеччині

Георг Базелітц відомий своїми талантом на весь світ і не даремно його картини та скульптури на світових аукціонах завжди представлені як топ-лоти. Майстер відноситься до групи "найдорожчих" сучасних художників.

Однак і у таких успішних людей трапляються неєпримності, на жаль, крадіжки витворів мистецтва не рідкість навіть у XXI столітті. У цьому випадку на допомогу приходить доблесна поліція. Так сталося і з Базелітцом.

У Німеччині були знайдені вкрадені картини відомого експресіоніста вартістю 2,5 млн євро. На слід викрадачів поліція вийшла після спроби збуту вкраденого. Вдалося повернути 15 з 19 картин і малюнків, які були викрадені в період з червня 2015 року по березень 2016 року організованим злочинним угрупованням. Очолював його 39-річний кур’єр, який спеціалізувався на транспортуванні предметів мистецтва. Два інших підозрюваних — 51-річний водій вантажівки і його 26-річний син. Їм пред’явлено звинувачення в співучасті в крадіжці.

Правоохоронці відмовилася надати будь-які відомості про роботи художника на прохання власника картин. Вони також не розкрили ніякої інформації про те, кому в даний момент належать ці предмети мистецтва і подробиці їх викрадення.

Факт крадіжки творів мистецтва розкрився тільки тоді, коли батько і син, які брали участь в цій організації, спробували збути деякі з предметів за ціною нижче ринкової. Ще чотири картини, які поки знаходяться в розшуку, оцінюються приблизно в 130 000 євро.

За матеріалами видання Arts Looker

Ukraine Art News рекомендує:

"ИГРА ПРЕСТОЛОВ" И "ДОКТОР КТО": ГЕРОИ ЗНАМЕНИТЫХ СЕРИАЛОВ "ОЖИВАЮТ" НА ПОЛОТНАХ АМЕРИКАНСКОЙ ХУДОЖНИЦЫ

ДЕТСКАЯ НАИВНОСТЬ И ЧИСТОТА В КАРТИНАХ УКРАИНСКОЙ ХУДОЖНИЦЫ ЕКАТЕРИНЫ ДУДНИК

ПОБЕГ ИЗ ОБЫДЕННОСТИ: ЯРКИЕ РАБОТЫ ШОТЛАНДСКОГО ХУДОЖНИКА ПЕРЕНОСЯТ В МИР ГАРМОНИИ

 

 

 

 

06.09.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *