В Україні знімуть історичний екшн про зброєносців козаків

В Україні почалися зйомки повнометражного фільму за книгою Володимира Рутківського "Джури козака Швайки", за яку він отримав Національну премію України ім. Шевченка. Про це повідомляє компанія Star Media, яка отримала права на екранізацію. 

Жанр кінокартини компанія характеризує як "історичний екшн з елементами містики і детектива". Сценарій разом з автором книги Ірен Роздобудько написала. Режисером буде Анатолій Григор'єв. Сюжет фільму розгортається за часів панування Золотої Орди на території України.

"Після розгрому Золотої Орди на теренах України впродовж кількох віків панують пустка і безлад. Уцілілі люди туляться в поодиноких селах посеред степів, потерпаючи від постійних набігів татар та свавілля місцевих багатіїв. Розрізнені ватаги перших лицарів-козаків діють окремо, на власний розсуд, часом роблячи й хибні кроки. Вони вже розуміють, що потрібне об’єднання задля узгодженої протидії ворогам. Проте їм не вистачає проводиря, який би зумів об’єднати і повести за собою. Таким лідером у кіноповісті й стає один із народних героїв – козак Пилип Швайка.", – йдеться в анотації до фільму.

Зйомки плануються по всій Україні: Миколаївський природний парк, Карпатський національний природний парк, Нижньосульський національний природний парк (Полтавська та Черкаська області) та в інших місцях.

23.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *