В Острозькій школі мистецтв провели «День відкритих дверей»

«День відкритих дверей» провели в комунальному закладі «Острозька школа мистецтв».

Там, у п'ятницю, 26 травня побувало 19 майбутніх учнів та учениць згаданого закладу. Вони мали можливість побачити приміщення школи, як проходить навчання, поспілкуватися із викладачами й навіть спробувати пограти на музичних інструментах та малювати олівцями і фарбами.

На вході до головного корпусу школи мистецтв майбутні учні та їхні батьки бачили табличку, яка рекомендувала прямувати за вказівниками. Напрямок руху вказували стрілочки, приклеєні до підлоги чи намальовані на асфальті.

Спершу учасники заходу потрапляли до актової зали. На екрані великого телевізора безперервно демонстрували відеофільм про Острозьку школу мистецтв. Там були показані світлини з різних подій, де брали участь вихованці закладу в Острозі та за його межами.

Переглянувши відеофільм на виході з концертового приміщення можна було взяти запрошення на виставу «Солодка казка». Її покажуть вихованці театрального відділення у понеділок, 29 травня, початок о 17:00 годині, в приміщенні Центру культури, дозвілля та туризму (у минулому районний будинок культури).

Прямуючи за вказівниками можна було потрапити до кабінетів, де навчають грати на саксофоні (викладач Валерій Скрипка), бандурі (Тетяна Єсіпова), гітарі (Олександр Гефтер), скрипці (Інна Хмарук), кларнеті (Сергій Бережнюк), трубі (Віталій Хмарук) та інші. У той час там відбувались заняття із учнями.

Якщо до класу приходили гості, то їх радо вітали, розповідали про свій напрямок музичного мистецтва, про інструменти, відповідали на запитання майбутніх учнів та їх батьків. Учні показували, як вони грають на музичних інструментах, давали попробувати гостям. Звісно, їм вперше, взявши музичний інструмент до рук, не вдавалось видобути чарівних звуків. Але вчителі запевняли, що, навчаючись у школі мистецтв, згодом усе буде вдаватися набагато краще.

Під час «Дня відкритих дверей» гості Острозької школи мистецтв могли побачити не тільки роботу музичного відділення. Через дорогу навчаються діти художньому мистецтву. Там гостей зустрічав Роман Ярмолка. Він для охочих розповідав про навчання малювати, показував приміщення, інструменти та засоби, відповідав на запитання дітей та їх батьків.

Ми запланували «День відкритих дверей» для того, щоб краще познайомити майбутніх наших учнів та їх батьків із нашим закладом. У нас працює три відділення. Найширше представлений музичний. Не так давно були започатковані художнє та театральні відділення. Юні мешканці нашої територіальної громади охоче навчаються там. Ми маємо багато успіхів на різних конкурсах і фестивалях. Хочу повідомити , що «Днем відкритих дверей», ми фактично розпочали набір учнів на наступний навчальний рік. За детальною інформацією усі охочі можуть звертатися за телефоном 097-57-97-907», – розповіла для сайту Район. Острог та газети «Замкова гора» директорка ОШБ Наталія Балаушко.

29.05.2023


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *