В окупованому Донбасі хочуть відкрити свою кіностудію

На не підконтрольній території Україні Луганській області може з'явитися власна кіностудія, повідомляє "РИА Новости", посилаючись на слова художнього керівника Луганського академічного українського музично-драматичного театру на Оборонній Михайла Голубовича.

За словами художнього керівника в Луганську є "прекрасний потенціал" для відкриття кіностудії – свої оператори та режисери, а думка про свою кіностудії "давно витає".

Голубович повідомив, що територія для знімального павільйону на території, підконтрольній терористичній органіщації "ЛНР", є. Він також заявив, що на окупованій бойовиками території вже знімають фільми і навіть представляють їх на фестивалях. 

Художній керівник луганського театру розповів, що фільм луганського режисера Анатолія Явроского "Якби не Ви..." отримав запрошення взяти участь у російському кінофорумі "Золотий витязь" у 2017 році.

Голубович – український актор театру і кіно, народний артист України. У Луганському академічному українському музично-драматичному театрі працює з 1967 року, з 1987 року – його художній керівник. Кілька разів обирався депутатом Луганської облради від Партії регіонів. У 2015 році бойовики "ЛНР" присвоїли йому звання "Народний артист Луганської Народної Республіки".

16.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *