В Ісландії пройде перший у світі концерт всередині вулкану

Лідер американської групи Deftones Чіно Морено виступить із акустичним концертом у жерлі сплячого вулкана Трінукагігур, повідомляє 16 червня NME. Виступ пройде в магматичній печері на глибині 160 метрів.

Концерт Морено заявлений як перший в світі виступ в магматичній камері всередині вулкана. Він відбудеться 18 червня в рамках фестивалю «Таємне сонцестояння» (Secret Solstice). У 2015 році на цьому заході відбулися перші в світі концерти всередині льодовика.

Вокаліст Deftones виступить для 20 осіб, які придбали квитки за 250 тисяч ісландських крон (близько двох тисяч доларів). У вартість входить доставка до вулкана на вертольоті з Рейк'явіка.

На фестивалі «Таємне сонцестояння» також виступить британська група Radiohead, американський репер Action Bronson та інші музиканти.

Трінукагігур був відкритий в 1974 році. Це єдиний у світі вулкан з порожнім магматичним резервуаром. Як вважають вчені, можливо, це відбулося черещ те, що магма пішла назад углиб землі. Останній раз Трінукагігур вивергався чотири тисячі років тому.

17.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *