В австралійському Мельбурні проходить виставка українського мистецтва та ремесел

В Українському музеї Австралії в Мельбурні триває виставка українського мистецтва та ремесел «Treasures» («Скарби»), яка демонструє тисячолітні традиції, культуру та творче самовираження.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив Союз українських організацій в Австралії / СУОА (Australian Federation of Ukrainian Organisations / AUFO).

На виставці серед інших безцінних артефактів представлені витончена різьба по дереву, релігійні ікони та старовинні слов’янські тексти, барвисті писанки та косівська кераміка з Карпат, яка внесена до списку спадщини ЮНЕСКО.

Директор Українського музею в Австралії Маруся Яроцька зазначила, що виставка важлива і як культурна подія, і як спосіб продемонструвати стійкість України перед обличчям розв’язаної Росією війни.

«Нам в Австралії пощастило, що ми можемо зберегти частину нашої культурної спадщини і що люди можуть прийти подивитися на мистецтво та відчути мистецьку ДНК України», – сказала вона.

Артефакти походять з колекції музею, заснованого отцем Женоном Чоркавим у 1976 році. Серед них багато експонатів, подарованих місцевою українською громадою.

Виставку відкрито до березня 2025 року, її можна відвідати щонеділі з 10:00 до 13:00 за адресою: 35 Canning Street, North Melbourne, другий поверх церковної зали (позаду Української католицької церкви Святих Петра і Павла).

Нагадаємо, Музею української історії Південної Австралії передали прапор, підписаний українськими воїнами.

Фото: Australian Federation of Ukrainian Organisations / Фейсбук

25.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *