В Амстердамі відбулася презентація книги «Російський колоніалізм 101»

У культурному центрі De Balie в Амстердамі за підтримки Фундації «Українці в Нідерландах» відбулася презентація книги Максима Еріставі «Російський колоніалізм 101».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

«Презентація мала приголомшливий успіх, зібравши повний зал відвідувачів, які прагнули долучитися до цієї важливої теми. Захід став платформою для глибоких дискусій та роздумів про природу і закономірності російської імперської культури.

«Російський колоніалізм 101» – це просвітницький ілюстрований путівник, написаний Максимом Еріставі, із захоплюючими ілюстраціями Нікіти Кравцова, опублікований видавництвом _IST Publishing. Книга є всебічним дослідженням російських колоніальних вторгнень та проливає світло на маловідомі факти та пропонує критичний погляд на історичні імперські авантюри Росії», – зазначила Фундації «Українці в Нідерландах».

Також у рамках заходу відбулася Лекція Свободи, під час якої режисер De Balie Йорі Альбрехт поспілкувався з Максимом Еріставі та Нікітою Кравцовим. Разом вони заглибилися у складні теми, досліджені у книзі, звертаючись до широковідомих міфів та хибних уявлень про російський колоніалізм.

У центрі дискусії був головний меседж книги: вирішальна роль підтримки українських збройних сил як ефективної опозиції російському колоніалізму.

Максим Еріставі, журналіст і письменник українського походження, спирався на свій великий досвід у підвищенні обізнаності світової спільноти про спадщину російського колоніалізму, наголошуючи на необхідності визнати і протистояти серійним моделям колоніальної поведінки протягом всієї історії.

Упродовж багатьох років він просуває обговорення злочинів російського колоніалізму у публічному полі.

Книжка англійською та українською мовами містить інформацію про 48 останніх вторгнень російського колоніалізму.

Мета видання – популяризувати це знання у світі.

Варто зазначити, що за кілька днів до повномасштабного вторгнення Росії в Україну Максим Еріставі запустив у своєму Твітері тред з описом випадків російських колоніальних вторгнень протягом останніх ста років. Він також проаналізував ідентичні формули, за якими вони відбувалися.

Нагадаємо, у березні в Амстердамі за підтримки Фундації «Українці в Нідерландах» лекційний проєкт Nomadische Boekenplank провів зустріч-лекцію про Харківську школу фотографії.

Фото надані Фундацією «Українці в Нідерландах»

15.05.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *