Український режисер написав у російській в'язниці 4 сценарії

Засуджений і ув'язнений у Росії український режисер Олег Сенцов, перебуваючи в колонії в Якутську, написав чотири сценарії. Про це виданню "Крим.Реалії" повідомила сестра Сенцова Наталія Кочнєва (Каплан).

"Олег в Якутську, сподівається на екстрадицію і швидкий приїзд до Києва, написав чотири сценарії, зараз нічого не пише. Каже, що там холодно, але терпимо, з сусідами по камері ладнає, отримує листи", – розповіла вона.

За її словами, Сенцова, на відміну від інших політв'язнів, не "пресують", він жодного разу не був у штрафному ізоляторі.

У травні 2014 року в Сімферополі були заарештовані троє місцевих проукраїнських активістів: Геннадій Афанасьєв, Олександр Кольченко і кінорежисер Олег Сенцов. В серпні 2015 року російський суд визнав їх винними в підготовці терактів у Криму та підпалі офісів двох партій в Сімферополі. Афанасьєв погодився співпрацювати зі слідством і отримав сім років в'язниці. Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі, Кольченко – до 10 років. Пізніше він відмовився від своїх попередніх свідчень і заявив, що дав їх під тортурами.

 

08.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *