Українська громада Угорщини подарувала посольству вишиту карту України

Представники української громади Угорщини подарували посольству «Україну вишивану» – карту України, виконану в традиційному орнаменті українських регіонів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило посольство України в Угорщині.

Зауважується, що проєкт «Україна вишивана» було ініційовано головою Державного самоврядування українців в Угорщині Юрієм Кравченком за підтримки посла України в Угорщині Любові Непоп у лютому 2019 року у рамках Днів української культури в Угорщині.

У результаті кропіткої роботи 18 творчих жінок, за п’ять років була завершена робота над картою-вишиванкою України. У процесі роботи представники української громади Угорщини під керівництвом Зої Кунцевської використовували відповідні орнаменти, аби за допомогою вишивки підкреслити регіональні особливості кожної з українських областей, що об’єднані в єдину та неподільну державу.

22 квітня 2024 року Посольству було представлено результат п’ятирічної роботи: Зоя Кунцевська, Еріка Бенера, Ангеліна Чіннова та Олена Погасій презентували карту-вишиванку України та розповіли про свою роботу в рамках проєкту «Україна вишивана».

«Усі, хто долучився до цієї величезної роботи, вкладаючи у неї частинку своєї душі, щиро вірять, що саме єдність допоможе Україні подолати ворога, а ми віримо, що карта, яка відтепер прикрашатиме стіни Посольства України, стане потужним оберегом для пришвидшення нашої перемоги!», – наголосили у диппредставництві.

Посольство України в Угорщині висловило щиру подяку за кропітку працю та безцінний подарунок посольству жінкам, які долучилися до проєкту.

Нагадаємо, у Будапешті 18 лютого відбулося відзначення Дня української культури в Угорщині, організоване Центром культури та документації за підтримки Столичного Самоврядування українців Угорщини та Самоврядування українців Ференцвароша.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

23.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *