Українець покаже «Генезис» на арт-ярмарку в Швейцарії

Українська галерея Voloshyn Gallery (ex-Mystetska Zbirka) візьме участь в арт-ярмарці Scope Basel (Швейцарія, Базель). Вона представить проекти «Ganesis» та «Space» Михайла Деяка, у яких художник міркує про витоки нашої цивілізації.

«Genesis – це розвиток, зародження, постійний процес утворення. Так, назвою художник відсилає нас шукати питання таїни витоків нашої цивілізації, а візуально підкріплює цей аспект викликаючи у глядача асоціації з Великим вибухом, що є складовою фізико-космологічної теорії про ранню стадію еволюції Всесвіту, роблячи цю роботу близькою кожній пересічній людині, адже хто не замислювався над неосяжністю зародження буття?» – повідомляється в описі до проекту.

Цього року у Scope Basel приймають участь 85 галерейз чотирьох континентів. Загалом більше 20 країн включаючи Японію, Корею, Бразилію, США, Мексику, Іран, Швейцарію, Італію, Францію, Голандію, Німеччину, Бельгію, Великобританію, Канаду.

Михайло Деяк – один з найуспішніших молодих художників України. Перший міжнародний здобуток Михайло здійснив у 2013, його картина "Табуретки" увійшла до десятки найдорожчих робіт українських художників, проданих за рік на відкритих торгах. За версією видання Artinvestment він потрапив у ТОП 20 молодих сучасних художників країн СНД. Успіх і популярність Михайла Деяка на міжнародній арені продовжують рости. Так, виконану на склі картину Деяка із серії «Стільці» (2015) купили за $16 000. Цей продаж перевищив верхній естімейт і став найдорожчим в історії Михайла на Phillips. В кінці 2014 року на цьому ж аукціоні живописна робота Деяка із серії «KlitschkoBrothersEmotion» пішла з молотка за $11 800. Михайло Деяк представляє молоде покоління українських художників. Він створює твори на межі неоекспресіонізму і мінімалізму, експериментує з матеріалами, працюючи зі склом і металом.

13.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *