Україна увійшла у трійку найкращих митців на Венеційській бієнале

"За визначенням комісарів Венеційської бієнале, арт-кураторів, критиків, ми увійшли у трійку найкращих павільйонів серед Німеччини і Британії. Насправді це перший такий великий успіх в частині презентації сучасного мистецтва України у світі і Європі," - сказав Нищук.

Нищук нагадав, що тиждень тому на Венеційській бієнале було презентовано український павільйон, де було представлене сучасне українське мистецтво. Так, український фотохудожник Борис Михайлов показав серію робіт "Парламент".

У 2007-му році роботи Михайлова вже були представлені на Венеційській бієнале в рамках експозиції українського павільйону. Цього разу в проекті «Парламент» художник фотографує телевізійні кадри парламентських дебатів в естетиці глітч-арту і зосереджується на «взаємодії фотографії з медійними інтерфейсами, зв’язку між аналоговою та цифровою репрезентацією». Крім цього, як зазначено на сайті Міністерства культури України, український павільйон поєднає спецпроекти молодих художників з посиланням на творчість Бориса Михайлова, звукову композицію від групи SVITER та Івана Світличного, концептуальну інсталяцію та капсульну колекцію одягу.

«З самого початку, коли я тільки починав займатися фотографією, просто склавши два слайди, я несподівано отримав складне фотографічне зображення. Таким накладанням була зроблена серія «Вчорашній бутерброд», яка вже на початку 1970-х принесла мені перший фотографічний успіх, особливо — серед кіношників. Складаючи слайди, я отримував узагальнювальну, метафоричну та унікальну картину, як мені спершу здавалося, про наше життя» - говорить Борис Михайлов. 

 

18.05.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *