У Стамбулі проходить виставка української художниці-абстракціоністки

У престижній артгалереї в Стамбулі проходить виставка української художниці-абстракціоністки «Енергія кольорів». Частину коштів від продажу картин буде спрямовано на допомогу Україні та українцям, які постраждали внаслідок широкомасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про свою виставку та творчість в коментарі Укрінформу розповіла українська художниця-абстракціоністка Крістіна Кулус.

«Всі картини виконані в яскравих кольорах, звідси та назва – «Енергія кольорів». Ця виставка про нашу планету, наш спільний дім, де не повинні території ділити війнами, розділяти людей за національностями, тут немає нічого, що нам належить. Сучасні люди дуже далекі від природи, ми живемо в сірих бетонних «коробках». Тому й малюю природу в абстрактному стилі й своїми творами намагаюся додати більше гармонії сучасним помешканням, зробити перебування людей в них наповненим енергією», – розповіла про виставку Крістіна Кулус.

Свій успіх у творчості художниця, яка вже 6 років мешкає в Стамбулі,  пов'язує з війною, що стала для неї своєрідним каталізатором для дій.  

«Мій успіх творчості пов'язаний з Україною. Коли почалася війна, я побачила наскільки безпомічними ми є перед загрозою і наскільки важлива в цей момент допомога. Тому почала активно донатити кошти і, природно, захотіла заробляти більше. На початку, окрім донатів, домовлялася з готелями, де виставляла свої картини, аби українці, які тікали від війни, могли пожити там безкоштовно. Пережите від почтаку війни мобілізували мене. Я почала малювати більше, їздити за кордон, спілкуватися з галереями, відомими художниками та активніше вибудовувати свою кар'єру», – поділилася художниця.

Частину коштів від проданих на виставці картин, художниця відправить на благодійні цілі для підтримки України та українців.

Виставка працюватиме у стамбульській галереї Galerie d’Art la Visione до 7 травня.  

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року Крістіна Кулус взяла участь у міжнародній виставці Focus London, що відбувалася в одній із найбільш популярних мистецьких галерей британської столиці – Саатчи.

Фото: з архіву Крістін Кулус

29.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *