У Києві з'явиться музей тоталітаризму

Київрада веде переговори щодо створення музею тоталітаризму. Найкращим місцем для музею експерти вважають територію національного комплексу Експоцентр України. Про це повідомив на прес-конференції заступник київського міського голови - секретар Київради Володимир Прокопів.

"Ми ведемо переговори про місце розташування даного музею. Розглядаються декілька локацій, які могли б підійти. В експертному середовищі вважають, що найкращою локацією могла б бути ВДНГ. З цією організацією ведуться переговори. Цим підприємством зараз займається молода команда реформаторів. У них своя концепція розвитку. Але я вважаю, що створення такого музею не буде розходитися з їх концепцією, і ми зможемо втілити цю ідею в життя. У будь-якому випадку, цей музей буде", - сказав Прокопів. 

Також як місця можливого розташування музею розглядаються музей народної архітектури та побуту Пирогово, парк Партизанської слави, ботанічний сад ім. Фоміна і парк Нивки.

"В місті Києві має бути таке місце, де ми зможемо навчити наших дітей не повторювати тих помилок, які були в минулому", - зазначив він.

Поки пам'ятники і пам'ятні дошки, демонтовані в рамках декомунізації, які вціліли при демонтажі, розміщуються на території Державного музею авіації в Жулянах.

03.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *