У Києві покажуть балет на музику латвійського композитора Петеріса Васкса

Академічний театр «Київ Модерн-балет» 19 квітня презентує вечір сучасної хореографії на музику видатного латвійського композитора Петеріса Васкса, який ще з 2014 року підтримує Україну.

Про це повідомляє Укрінформ.

Вистава відбудеться на сцені Київської опери на Подолі. У першому відділенні артисти покажуть балет на одну дію UNDERGROUND на музику Васкса, у другому - прем’єру його ж балету на одну дію «ДРУЗІ». Постановником обох є головний балетмейстер Академічного театру «Київ Модерн-балет» Раду Поклітару.

Він зазначив, що це його подарунок Петерісу Васксу до дня народження.

«Занадто довго тривала пауза в моєму танцювальному романі з музикою Петеріса Васкса. У далекому 2008 році відбулася прем'єра балету Underground на музику його геніального скрипкового концерту. Через 16 років я зважився знову доторкнутися до творчості Васкса – цього разу це віолончельний концерт. Низький і глибокий звук віолончелі підкреслить ці роки, що промайнули непомітно, за які я став старшим, які стільки принесли в моє-наше життя. І це не лише жахи війни, а й міріади світлих миттєвостей любові, дружби, тепла, ревнощів, відчаю, таємних дотиків, мерехтливої надії і всього-всього, з чого складалося моє буття. І цим усім я спробую поділитися з виконавцями нового балету – "Друзі", - розповів Поклітару.

Читайте також: У ПівденнійКореїскасувалишоуросійськогобалету за день до прем'єри

В основі постановки «Друзі» – історія, яка просякнута не лише війною, а й миттєвостями світла в житті – любов'ю, дружбою, теплом, ревнощами, відчаєм, таємничими дотиками, надією та всім тим, з чого складається життя. Виконавці - Анастасія Баірд, Олексій Бусько, Катерина Курман, Олександр Павлученко.

У Києві покажуть балет на музику латвійського композитора Петеріса Васкса / Фото надані «Київ Модерн-балет»

«Із завмиранням серця і як ніколи, неймовірно переживаючи, я чекатиму на останні секунди балету, щоб зрозуміти, чи виправдав я очікування Маестро, чи зміг по-своєму знайти смислові акценти в його концерті», - зазначив Раду Поклітару.

Як повідомлялося, наприкінці березня у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені М. Старицького відбулася прем’єра вистави «Енеїда».

19.04.2024


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *