Творець Гаррі Поттера закликала Великобританію залишитися в ЄС

Письменниця Джоан Роулінг закликала Великобританію залишитися в Євросоюзі. Це випливає зі звернення «Про монстрів, лиходіїв і референдум з питання ЄС» на сайті автора поттеріани. Голосування відбудеться 23 червня.

Як зазначила Роулінг, нинішня політична кампанія стала однією з найбільш жорстоких в історії країни. «Нас запитують, чи ми хочемо залишитися частиною Європейського союзу, і обидві сторони кампанії створюють небилиці», — йдеться в заяві.

За словами письменниці, автори цих історій не бояться створювати «монстрів», щоб розбудити в громадян найпотаємніші страхи. В цьому немає нічого нового, підкреслила Роулінг. «Однак історії, які нам розповідають в ході цього референдуму, жахливіше, ніж все те, що я пам'ятаю у своєму житті», — повідомила автор Гаррі Поттера.

Роулінг призводить позиції прихильників і супротивників виходу Британії з ЄС і коментує ситуацію, що склалася. Вона також розповідає про себе, називаючи себе «змішаним продуктом європейського континенту» і інтернаціоналістом.

«Ні, я не думаю, що ЄС ідеальний», — уточнює письменниця. За словами Роулінг, в найближчі декілька днів жителям країни доведеться вирішити, які монстри реальні, а які ілюзорні. «Все зведеться до того, чия історія сподобається нам більше, але в момент нашого голосування ми припинимо бути читачами і станемо авторами. Кінець цієї історії, щасливий чи ні, буде написаний нами», — сказала письменниця.

22.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *