Топ-9 фільмів, які "зроблять" з тебе генія

Хто ж не любить після тяжкого дня подивитись легкий ненав’язливий фільм або серіал, який просто допоможе розслабитись. Але бувають такі кінострічки, перегляд яких навпаки змусить мозок працювати ще потужніше та принесуть немало користі. Тож платформа Ukraine Art News підготувала для своїх читачів декілька цікавих наукових циклів, які розкажуть вам про величезний і загадковий світ, в якому ми живемо.

Таємниці душі: Архетип. Невроз. Лібідо. (2011-2013)

Цей пізнавальний документальний серіал складається з 18 серій, присвячених відомим вченим, що працювали в області психоаналізу, божевільним геніям і просто феноменам психіатрії. Серіал пояснює таємниці людської душі і ключі до людської психіки.

Мозок. Таємниці свідомості (The Brain. A Secret History (2010)

У цьому циклі BBC відкриє завісу таємниці роботи нашого мозку. З цього серіалу можна дізнатися, чому в певних ситуаціях ми виконуємо ту чи ту дію; що насправді рухає нами і як працює наша свідомість ; чи можна контролювати свої думки і керувати іншими людьми.

Сила мистецтва (Simon Schama's Power of Art (2006)

Цикл з 8 документальних передач, кожна з яких присвячена одному шедевру 8 геніальних художників. Серіал дуже захоплюючий та доволі реалістичний, і зовсім не нагадує блукання музеями.

Крізь простір і час з Морганом Фріменом (Through the Wormhole (серіал 2010)

Кожна картина серіалу - свого роду екскурс у Всесвіт в пошуках відповідей на найглибші таємниці існування і питання, які завжди хвилювали людство. Незлічена кількість інтерв'ю , цікавих прикладів і теорій щоразу намагаються розвінчати вчення Ейнштейна та змусять вас «прилипнути» до екрана телевізора.

У Всесвіт із Стівеном Хокінгом (Into the Universe with Stephen Hawking (2010)

Стівен Хокінг відомий усім своїми дослідженнями в астрофізиці. У серіалі ж геній дає відповіді на багато загадок Всесвіту, розповідає про існування інопланетного життя і про те, як ми можемо «обійти» час. Навіть якщо ви ніколи не цікавились астрономією, після перегляду серіалу, ймовірно, ви зацікавитесь таємницями Всесвіту та захочете їх розгадати.

Загублені світи (Lost Worlds (2006-2007)

Серіал присвячений загадкам і таємницям світової історії: від секретів стародавнього Єгипту до атомних бункерів 1950-х років, від історії дивовижних храмів до зниклих цивілізацій.

Відчайдушні дегустатори відправляються ... (The Supersizers Go ... (2007-2009)

Відомий ресторанний критик і комедійна актриса в кожному новому випуску відправляються в інсценовану історичну епоху Британії і харчуються виключно тими стравами, які споживали в ті часи. Після таких експериментів учасники проходять обстеження і отримують висновок лікаря про стан свого здоров'я.

Харчова фабрика (Food Factory (2012)

Цей цикл передач буде особливо цікавий тим, хто піклується про своє здоров’я. Він розповість про те, як насправді виготовляють наші улюблені продукти, покаже, що криється за виробничими цехами, якими інгредієнтами і секретами користуються майстри кулінарної справи.

Чорне дзеркало (Black Mirror (2011)

Цей фільм відображає проблеми нашого часу. Він змусить кожного замислитись про сучасні технології: до чого може привести, приводить або призвело «чорне дзеркало». Воно є в кожному будинку, на кожному столі, на кожній долоні - плазмовий телевізор, монітор комп'ютера чи дисплей смартфона. Справжня антиутопія XXI століття.

19.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *