Створено список найкращих мультфільмів України

Перший багатосерійний мультсеріал, знятий в незалежній Україні, є екранізацію однойменної сатиричної поеми-казки Івана Франка, "Лис Микита" Прем'єра відбулася у 2007 році, всього знято 26 серій по 15 хв., про це повідомляє видання "Кореспондент".

Пластиліновий мультфільм "Йшов трамвай 9-ий номер" розповідає про звичайну поїздку у звичайному трамваї, проте це робиться так зворушливо і правдиво, що він удостоївся навіть Срібного ведмедя на 53-му міжнародному кінофестивалі в Берліні у 2003 році.

Прем'єра мультсеріалу " Пригоди Котигорошка та його друзів" відбулася у 2014 році в День незалежності України. У мультику показана історія богатиря Котигорошка та його друзів з українських казок.

Десятихвилинний мультфільм "Курка,яка несла всяку всячину"  вийшов у 2006 році і, напевно, є єдиною історією про гидкого каченя, в якій роль каченяти зіграв... екскаватор.

 

Перший український 3D-мультсеріал "Ескімоска"  розповідає про ескімоску, її сім’ю і друзів. Всі вони живуть у казковій Арктиці.

 

 Кожен день Ескімоска рибалить на березі маленької бухти зі своїми друзями: Розумником, Громилом і домашньою твариною Оленем. Щоразу вони знаходять якийсь загадковий предмет, що плаває у воді, і намагаються відкрити для себе його істинне призначення.

 

 Але в процесі пошуку вони постійно потрапляють у смішні ситуації.
 
У центрі оповідання "Базар, або неРеальні трафунки" - звичайнісінький базар. 7-хвилинний пластиліновий мультфільм створили звичайні школярі з невеликого містечка Чортків у 2010 році. Ідея та діалоги були підслухані прямо на вулиці.
 
Мультфільм "П'єса для трьох акторів"  є яскравим підтвердженням ідеї, що все життя - театр. Всі герої картини - ляльки та маріонетки, а в центрі оповідання - люди-актори.
 
Стрічка отримала приз глядацьких симпатій на фестивалі короткометражного кіно в Сан-Паоло, а також приз міжнародного кінофестивалю "Крок" в категорії "Фільм-дебют".
 
Мультфільм "Next" знятий в досить скромній манері і, на перший погляд, розповідає нехитру історію. Однак зовнішня простота приховує цікаві міркування про те, як звичний порядок може зруйнуватися за кілька миттєвостей.
 
Ця картина отримала призи за найкращу анімаційну роботу на фестивалях Etiuda&Anima в Польщі, Bimini в Латвії, "Відкрита ніч" в Україні, диплом за "Найкращий гумор" на фестивалі Unica в Польщі.

 

25.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *