Стартував конкурс на проведення «Євробачення – 2017»

Враховуючи великий суспільний інтерес до того, де саме відбудеться у 2017 році престижний конкурс, Уряд ухвалив рішення провести відкритий відбір серед міст України на право приймати захід.

«1 серпня 2016 року стане відомим місто-господар, яке прийматиме у себе надзвичайний міжнародний захід, що об’єднує всі європейські країни та сприяє взаємному збагаченню культур – і це стало можливим завдяки приголомшливій перемозі Джамали у Стокгольмі.

Це шанс не лише на гідному рівні прийняти велику кількість гостей з усього світу, а й продемонструвати реальні зміни в країні, показати, якою сучасною вона є», – зазначив під час брифінгу після завершення засідання Уряду міністр культури України Євген Нищук. Він також повідомив, що на засіданні оргкомітету з підготовки та проведення в Україні конкурсу затверджено Положення про організацію відбору відповідних міста та арени.

Документ розроблений у співпраці Мінкультури та Національної телекомпанії України. У ньому враховані стандарти та вимоги Європейської мовної спілки до інфраструктури проведення пісенного конкурсу та пов'язаних офіційних заходів. Зокрема, арена в місті-господарі має вміщувати не менше семи тисяч глядачів, готелі для їхнього проживання повинні бути різними за ціновою політикою та зручно розташовуватись до арени та центру міста. Важливими є зручна транспортна інфраструктура та питання безпеки для учасників і гостей «Євробачення».

Прес-служба Міністерства культури України

29.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *