Російський фотожурналіст отримав Пулітцерівську премію

Російський фотограф Сергій Пономарьов отримав Пулітцерівську премію в номінації «новинна фотографія» за проект про міграційну кризу в Європі. Про це повідомляється на сайті премії.

Пономарьов отримав премію разом з фотографами Маурісіо Лімою, Даніелом Эттером і Тайлером Хіксом за спільний фотопроект про кризу з біженцями в Європі, опублікований в The New York Times. 

Як зазначає на сайті Пулітцерівської премії, журналісти отримали нагороду за «фотографії, які зафіксували рішучість біженців, небезпеки під час подорожі, а також боротьбу приймаючих країн у вирішенні їх прийняти».

«Я досі не можу в це повірити», – сказав Пономарьов телеканалу «Дощ».

Раніше Пономарьов отримав премію World Press Photo за фоторепортаж про прибувають до Європи біженців, також опублікований в The New York Times. Найвідомішою в ньому стала фотографія невеликого човна, заповненого біженцями, який підприває до грецького острова Лесбос. Вона також увійшла в проект, за який фотограф отримав Пулітцерівську премію.

У 2015 році Пономарьов отримував нагороду World Press Photo за фоторепортаж з Сектора Гази, який також був опублікований в The New York Times.

19.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *