Російський депутат вимагає заборонити діяльність лідера групи «Ленінград»

Депутат законодавчих зборів Санкт-Петербурга Євген Марченко закликав заборонити діяльність лідера групи «Ленінград» Сергія Шнурова. Про це він сказав у в бесіді з Life.

«Я хочу, щоб кліп "В Пітері — пити" перевірили не тільки на наявність пропаганди алкоголізму, але і на наявність нецензурної лайки. Я хочу, щоб Шнурова покарали і заборонили. Заборонено законом лаятися», — заявив депутат, вказавши на обурливу поведінку артиста. «Вам що, приємно: вийшов якийсь чоловік з гітарою, плюгавий, знімає штани», — додав політик.

Напередодні Шнуров відреагував на рішення прокуратури перевірити кліп групи на пропаганду алкоголізму, розмістивши в своєму Instagram витяг з указу імператора Петра I про культуру страви і пиття.

У той же час директор «Ленінграда» Денис Вейко підкреслив, що ніякої пропаганди в кліпі немає. За його словами, ролик, навпаки, повинен спонукати росіян відмовитися від спиртного. 

23 травня у прокуратурі Санкт-Петербурга заявили, що кліп перевіряють. З такою вимогою на початку травня виступив депутат законодавчих зборів міста Євген Марченко. Крім того, лист направили у відомство кілька громадських організацій.

Кліп «В Пітері — пити» вийшов 30 квітня. На момент написання замітки ролик зібрав понад 10 мільйонів переглядів на YouTube.

25.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *