Росія не буде створювати чорний список українських артистів

У МЗС Росії вважають недоцільним створення чорних списків українських діячів культури в якості дзеркальної відповіді Києву. Про це йдеться у документі за підписом глави міністерства Сергія Лаврова на запит депутатів від ЛДПР, які запропонували заборонити в'їзд в РФ актору Володимиру Зеленському, передає в «РИА Новости».

«Виходимо з того, що будь-яка публічна громадська дискусія, спрямована на політизацію сфери культури, не принесе позитивних результатів», — наводить агентство цитату з відповіді Лаврова. При цьому глава МЗС зазначив, що «неоднозначні висловлювання Зеленського щодо конфлікту на сході України» повинні враховуватися при організації культурних проектів на території Росії.

У лютому депутати від ЛДПР Олександр Курдюмов та Михайло Дегтярьов направили до МЗС РФ лист з проханням заборонити в'їзд українському артистові Зеленському. 

В Україні діє чорний список з 83 російських діячів культури. У перелік включені, зокрема, Олег Газманов, Йосип Кобзон, Олександр Розенбаум, Юлія Чичеріна, Сергій Пєнкін.

24.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *