Прах Маркеса поховали в Колумбії через два роки після його смерті

Прах письменника Габріеля Гарсіа Маркеса повернули на батьківщину в Колумбію і поховали в порту Картахена на березі Карибського моря, повідомляє BBC News. Останки прозаїка помістили в меморіальний камінь, а над ним встановили бронзовий бюст.

Церемонія освячення пройшла в місцевому монастирі колоніальної епохи. Вшанувати пам'ять літератора приїхали його родичі, друзі, діячі культури та представники міської влади.

Як уточнює телеканал, в Колумбію привезли лише частину праху Маркеса — інша залишиться в Мексиці, де він прожив понад 30 років.

Габріель Гарсіа Маркес помер у Мехіко 17 квітня 2014 року у віці 87 років. Картахена була місцем дії одного з популярних романів «Любов під час холери». Сім'я Маркеса як і раніше володіє там будинком, розташованим на набережній.

Маркес — одна з ключових фігур латиноамериканського «літературного феномену» 1960-х років і представник напрямку «магічний реалізм». Найвідомішою його роботою вважається роман «Сто років самотності». Його перу також належать «Осінь патріарха» і «Полковнику ніхто не пише».

24.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *