Найдовший лист Святому Миколаю зафіксували в Києво-Печерському заповіднику

Протягом грудня 2016 року дорослі та маленькі відвідувачі найбільшої в Україні «Резиденції Святого Миколая» мали змогу долучитися до створення найдовшого листа для Чудотворця. Гості музейного комплексу залишали свої найзаповітніші мрії та побажання на спеціальному сувої довжиною 32,5 метри та шириною 53 сантиметри.

 13 січня 2017 року у Великій Лаврській Дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у межах урочистого закриття «Резиденції Святого Миколая»член Наглядової ради Національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчубій підтвердив унікальність листа у категорії «Розмір» та відзначив колектив музейного комплексу і Печерську районну в місті Києві державну адміністрацію відповідними дипломами.

За словами Генерального директора музейного комплексу зміст листів, які надійшли на адресу Резиденції, та повідомлень, які гості залишали на спеціально створеному сувої, був найрізноманітнішим, проте усі вони були об’єднані спільним бажанням миру та злагоди для України. Особливо розчулив адміністрацію та колектив музейного комплексу лист 9-річного Володі з Одеської області.

«Дорогий Святий Миколаю! Мене звати Вовчик. Мені 9 років, я дитина-інвалід, ще не вмію писати та попросив це зробити мою матусю, але дуже мрію навчитись писати. Живу я в с.Грибівка Овідіопольського р-ну Одеської обл. Я дуже стараюсь бути чемним хлопчиком, лікуюсь і маю мрію, щоб мені подарували ноутбука, хочу навчитись писати. Дуже дякую за увагу», – написав юний чомучка.

У час новорічних та різдвяних свят, коли все довкола спонукає мріяти і вірити у дива, мають траплятися чудеса. Тому колектив Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника на чолі з Любомиром Михайлиною знайшов можливість допомогти Святому Миколаю і втілити мрію хлопчика. У межах урочистого закриття Резиденції було презентовано ноутбук для Володимира, за допомогою якого хлопчик обов’язково навчиться писати.

  У вітальному слові Генеральний директор Заповідника висловив вдячність партнерам, які долучились до створення «Резиденції Святого Миколая», та вручив подяки представникам Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, Державній агенції промоції культури України, Ірині Червінськійі Діані Маринич.

Перший заступник голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Дмитро Загуменний назвав «Резиденцію Святого Миколая» місцем, де здійснюється омріяне, та нагородив почесними дипломами колектив Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника та, зокрема, відділ музейно-освітньої роботи.

Окремо було презентовано виставкуноворічно-різдвяних кульок члена Національної спілки народних майстрів України, мисткині Олесі Токарської.

На стендах розмістили новорічні ялинкові прикраси з різними тематичними сюжетами: дитячими, квітковими, патріотичними, петриківського розпису.

По завершенню урочистостей начальник відділу музейно-освітньої роботи Заповідника Олег Топилко в образі Святого Миколая Чудотворця у віршах подякував відвідувачам за теплі зустрічі впродовж грудня 2016 року.

18.01.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *