Музеї продовжують забороняти гру з покемонами

Музей на місці концтабору в Освенцімі просить прибрати зі своєї території покемонів. Як заявив прес-секретар музею Бартош Бартизель, поява таких ігор як Pokemon Go на території колишнього концтабору Аушвіц-Освенцім, це образа пам'яті численних жертв нацизму, які постраждали або були жорстоко вбиті в цьому страшному місці.

Бартизель закликав виробників віртуальної гри не використовувати Аушвіц-Освєнцім зараз і виключити його появу в грі в майбутньому, передає ТАСС.

Pokemon Go є масовою онлайн-грою з елементами реальності, розробленої для смартфонів. Даний варіант був випущений в липні 2016 року. Гравці повинні захоплювати, тренуватися і битися з віртуальними покемонам — "кишеньковими монстрами" — яких можна знайти з допомогою камери в реальному світі.

У комплексі концентраційних таборів Аушвіц-Біркенау нацистами було знищено в газових камерах і спалено в крематоріях понад одного мільйона євреїв, а також численні представники польської інтелігенції і радянські військовополонені. За різними даними, там загинули від півтора до двох мільйонів чоловік.
Концтабори було звільнено 27 січня 1945 року.

17.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *