Космічний музей Джорджа Лукаса поповнив власну колекцію

Цінна картина американського художника та ілюстратора Нормана Роквелла була придбана музеєм наративного мистецтва Джорджа Лукаса. Досі не завершена галерея режисера «Зоряних війн» викупила у Музею Беркшир в Массачусетсі відому роботу 50-х років «Перукарня Шаффлтона».



Важке фінансове становище музею змусило його оголосити про продаж деякої частини своєї колекції, і картина Роквелла виявилася його найдорожчим експонатом. Музей Беркшир виставив твори на аукціон Сотбіс. У загальній сумі його керівники сподівались виручити за продаж колекції $ 55,000,000. Близько $20,000,000 ― $30,000,000 музей Лукаса віддав за картину Нормана Роквелла.

Американські громадяни побоювались, що робота відправитися зберігатиметься в приватній закритій колекції, проте музей Лукаса, який відкриється не раніше 2022 року, запевнив, що не збирається приховувати картину в архіві. У колекції музею знаходяться вже 13 картин і 8 малюнків Роквелла, але, де буде виставлена ​​робота після завершення будівництва музею Лукаса ще невідомо.

16.04.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *