ЮНЕСКО вимагає прибрати зовнішню рекламу біля Софії Київської та Києво-Печерської лаври

Спеціалізована установа ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) зберегло Софію Київську та Києво-Печерську лавру у списку об'єктів всесвітньої спадщини. Про це повідомив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

"Поспішаю всіх небайдужих порадувати прекрасним новинами - ми відстояли Софію та Лавру - вони залишилися у списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - написав він у Facebook.

Софія і Лавра могли потрапити в список об'єктів під загрозою через забудови буферної зони, проте за останній час було прийнято кілька рішень, які переконали ЮНЕСКО не робити цього.

Зайві поверхи будівлі в Десятинному провулку були демонтовані в 2015 році, а на Гончара - повинні бути демонтовані протягом місяця. В ЮНЕСКО також були претензії щодо будівництва на Кловському узвозі, але українська делегація переконала, що цей хмарочос розташований не в буферній зоні, хоча і псує вигляд.

Резніков також повідомив, що ЮНЕСКО вимагає прибрати з буферної зони надлишкову зовнішню рекламу. "У резолюцію включено вимогу ЮНЕСКО щодо «зачистки» буферної зони від агресивної зовнішньої реклами, що там все ще є. Ця вимога, як і інші, будуть виконуватися безапеляційно", - заявив він.

Резніков підкреслив, що восени в Київ приїде моніторингова місія, яка перевірить будівництво у буферній зоні. Якщо порушення не будуть усунуті, то на наступній сесії в 2017 році знову буде піднято питання про включення Софії і Лаври до списку об'єктів під загрозою.

15.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *