Італійці домоглися захисту єдиної в країні роботи легендарного Бенксі

Єдина в Італії настінна живописна робота відомого англійського вуличного художника Бенксі збережена в Неаполі завдяки активній підтримці жителів південної столиці країни.

Графіті, яке отримало назву "Мадонна з рушницею", знаходиться на неаполітанській площі Джироламіні. За існуючими правилами, написи і малюнки на стінах та парканах зазвичай зафарбовуються або видаляються двірниками. Але ця робота Бенксі тепер захищена скляною вітриною. Заклик зберегти фреску був поширений в соцмережах Алессандро Белло - одним з жителів району Сан-Джорджо-а - Кремано. Він попросив муніципальну владу оперативно втрутитися для захисту розпису. Як повідомила міська газета Il Mattino, петиція зібрала понад 16,5 тис. підписів італійських шанувальників стилю "стріт-арт".

Бенксі отримав всесвітню популярність. На думку критиків, творчість британця, який малює аерозольною фарбою, відрізняється образністю й гострою соціальною спрямованістю. Його роботи з'являлися під відкритим небом в Лондоні, Брістолі, Нью-Йорку, а також на Західному березі річки Йордан. Більш компактні панно та інсталяції виставляються в музеях Серія робіт Бенксі виставлена на аукціон, який пройде в Лос-Анджелесі 30 квітня.

19.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *