«Happy Birthday To You» стала народним надбанням

Окружний суддя Джордж Кінг схвалив угоду, згідно з якою Warner/Chappell Music перестає бути власником авторських прав на композицію. Компанія погодилася виплатити 14 мільйонів доларів тим, хто заплатив ліцензійні збори за використання цієї пісні.

«Це велика перемога як для публіки, так і для артистів, які хочуть використовувати «Happy Birthday To You» у своїх відео і музws. Надійний захист авторських прав має важливе значення для артиста і творців контенту, але і вона повинні бути свої межі. Це історичне рішення визнає цінність суспільного надбання», - прокоментував рішення судді адвокат компанії Good Morning to You Productions і режисера Дженніфер Нельсон, які й ініціювали судовий розгляд з лейблом в 2013 році.

У вересні 2015 року федеральний суд штату Каліфорнія визнав «Happy Birthday To You» всенародним надбанням. Warner придбали права на трек в 1988 році у компанії Clayton Summy, якій належала пісня в 1935 році. Згідно з постановою суду, авторські права стосувалися лише певного музичного аранжування, а не самої пісні як такої.

Авторами «Happy Birthday To You» є сестри-вчительки Мілред і Петті Хілл в 1893 році. Спочатку пісня називалася «Good Morning To All» і використовувалася для привітання нового учня в класі.

29.06.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *