Фільм про теракт на День взяття Бастилії вилучили з прокату

У Франції вилучили з кінопрокату фільм Bastille Day про підготовлюваний теракт на День взяття Бастилії, пише Variety.

Запит від продюсерської компанії StudioCanal надійшов вранці 16 липня. Прем'єра фільму відбулася у Франції в середу, 13 липня, і за кілька днів показу він посів дев'яте місце в рейтингу мережі кінотеатрів CGR Cinemas.

«Ми вагалися через Bastille Day. Спочатку ми вирішили залишити фільм, оскільки у нас не було скарг. Розвиток подій в ньому дуже сильно відрізняється від трапилася в Ніцці атаки, і ми показуємо багато картин зі сценами насильства різного роду... Ми повинні залишатися сильними і продовжувати жити», — пояснив директор мережі CGR Cinemas Жослін Буисси (Jocelyn Bouyssy). Однак після запиту від StudioCanal було вирішено зупинити показ стрічки «з поваги».

Бойовик спільного виробництва США, Франції і Великобританії оповідає про француженку, яка готує теракт на День взяття Бастилії. За сюжетом в країну прибуває агент ЦРУ, який повинен запобігти атаку.

Увечері 14 липня після салюту на честь Дня взяття Бастилії в Ніцці виходець з Тунісу Мохамед Лауеж Булель на вантажівці в'їхав на людну міську набережну. За свідченнями очевидців, автомобіль робив зигзаги і навмисно тиснув пішоходів. Поліцейські відкрили вогонь і застрелили водія. За останніми даними, загинули 84 людини, близько двох десятків постраждалих перебувають у лікарнях.

18.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *