Дніпро запропонував символ для "Євробачення -2017"

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко запропонував Кабінету міністрів зробити петриківський розпис символом проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Як розповів Резніченко журналістам, напередодні він отримав лист від Петриківського громади, в якому місцеві жителі виступили з ініціативою - прикрасити петриківським розписом символіку "Євробачення-2017".

"Петриківка - це народний бренд, який знають у всьому світі. Пишаємося, що неповторною технікою такий розпису мають саме наші майстри. Їх уміння можуть стати родзинкою і прикрасою пісенного конкурсу "Євробачення-2017". Лист з проханням підтримати ініціативу Петриківськї громади вже направили в Кабмін", - зазначив він.

За його словами, ідея зробити петриківський розпис символом "Євробачення-2017" народилася у молодого майстри з Петриківки Ігоря Лісового. Він вже зробив попередні ескізи. Прагнення художника підтримав і центр народного мистецтва "Петриківка".

Петриківський декоративний розпис визнаний культурним надбанням людства, внесений в Список нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Після перемоги української співачки Джамали в конкурсі Євробачення-2016 ряд міст Україні висловили намір провести у себе фінальну частину конкурсу в 2017 році. Заявки на участь у відборі вже подали Київ, Дніпро, Львів, Одеса і Харків.

05.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *