Dakh Daughters стали родзинкою Року культури Україна-Австрія

Виступ українського театрально-музичного гурту "Dakh Daughters" став "родзинкою" у нинішньому Двосторонньому році українсько-австрійської культури.
Про це йдеться у статті головної тірольської газети Tiroler Tageszeitung.

"Виступ фрік-кабаре Dakh Daughters минулої п’ятниці в Трайбхаусі вже можна розглядати як родзинку Року культури Україна-Австрія. Під цим слоганом весь 2019 рік проходить обмін митцями та культурними діячами з обох країн", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в концертному залі в Інсбруку Dakh Daughters продемонстрували неперевершене мультимедійне шоу: на трьох великих екранах відображалася назва гурту та програма виступу, в чорно-білих кольорах з червоним орнаментом, з кожною піснею проекція змінювалася. Співати "дочки" розпочали прямо з-поза сцени, потім у танці, із зовнішністю мімів, вони вийшли на сцену й узялися за свої інструменти, які змінювалися знову і знову.

Переклад тексту пісень також виводився на екрани.

"Dakh Daughters співають про пострадянську меланхолію, війну та складну ситуацію. Поезія стикається з бойовою риторикою… Теми змішуються, як і музика - панк, народна музика, шансон і трохи диско. Це подекуди весело і завжди високо політично. Загрозливо відчутні й нинішні настрої в Україні, де досі гинуть люди на війні – "Я не можу зрозуміти одну річ: чому у світі так багато зла?", - пише головна газета Тіролю.

Сцену в австрійському Інсбруку український гурт також використав, щоб нагадати про російську агресію проти України та страждання людей. "Звільніть українських політв’язнів в Росії", - закликали "дочки" та розгорнули прапор України.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня український театрально-музичний гурт "Dakh Daughters" виступив із концертами у вівторок у Лінці, а в середу в Інсбруку.

Фото: www.tt.com

24.05.2019


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *