Через картину Пікассо іспанцю загрожує штраф у розмірі € 100 млн

Іспанському 81-річному мільярдерові Хайму Ботіну загрожує чотирирічний тюремний термін і штраф в € 100 млн через власну картину Пабло Пікассо, яку він намагався вивезти контрабандою до Швейцарії. Також місцева прокуратура наполягає, щоб у нього її конфіскували та передали державі.

У 2015 році незаконно вивезена з Іспанії «Голова молодої жінки», яку французькі митники перехопили на Корсиці, повернулася в країну. Шедевр було виявлено під час огляду одного з катерів в порту Кальві. Картина вважається національним надбанням Іспанії і не повинна була покидати територію країни. Вартість полотна оцінюється в € 26 млн.

До закінчення розслідування картина буде зберігатися в Центрі мистецтв королеви Софії в Мадриді. Вона може залишитися там і після суду, якщо право на картину передадуть державі, з такою вимогою виступає сторона обвинувачення.

Іспанський банкір Хайм Ботін придбав картину у 1977 році. Пікассо написав її, коли йому було 24 роки. Її цінність полягає в тому, що вона є одним з небагатьох прикладів творчого періоду Пікассо в Гозулі, який вважається ключовим в його подальшій кубістських еволюції.

01.08.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *