Азербайджанець Рашад Алакбаров створює шедеври зі світла та тіні

Рашад Алакбаров ­- відомий митець, що створює свої картини без вживання фарб і пензликів, олівців і паперу, пастеллі і тушші. Цей художник - один з небагатьох, кому підкорилося "норовливе" мистецтво малювання тінню. Його називають віртуозним майстром, пророкують велике майбутнє, а картини називають живими - наповненими емоціями і почуттями, які передають публіці життєвий досвід автора, змушуючи співпереживати і співчувати.

Найвідомішою, найбільш незвичною і найбарвистішою картиною художника на сьогоднішній день є робота "Політ в Баку", "намальована" тінями від різнокольорових літачків з прозорого пластика, підвішених до стелі так, немов вони летять в одній зграї. Картина вперше була представлена публіці в лондонській галереї De Pury Gallery і отримала вищу оцінку критиків і цінителів сучасного мистецтва.

Тіньове мистецтво відноситься до скульптурної творчості, де 3d об'єкти перетворюються в 2d картинку. При створенні своїх робіт Рашад використовує найрізноманітніші матеріали: пластикові пляшки, коробки, диски - будь-які предмети побуту і навіть сміття.

Сьогодні автор продовжує давню витівку - малює тінями і світлом, зображуючи на стінах силуети європейських і азіатських міст, слова і букви, чоловічі та жіночі портрети. Чим ретельніше Рашад Алакбаров вибудує конструкцію з непотребу, тим чіткіше і рівніше будуть риси, тим акуратніше вийде картина.

19.11.2017


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *
Андрей
19.11.2017
Невероятно