В Україні знайшли викрадені з італійського музею унікальні картини

В Одеській області при підготовці до переправи на територію Молдови українські прикордонники затримали 17 картин, викрадених 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо в італійській Вероні.

Як повідомляє прес-служба президента України, була проведена мистецька експертиза, яка підтвердила, що ці картини – оригінали. Президент Петро Порошенко привітав прикордонників і працівників військової прокуратури, які провели успішну операцію по виявленню картин, серед яких полотна Рубенса, Тінторетто, Пізанелло, Карото і Мантеньї.

Інформацію про те, що картини будуть в Одеській області, прикордонники отримали від правоохоронців Італії. У крадіжці творів були задіяні брати, один з яких був охоронцем у музеї. Злочинці зімітували напад на охорону та скоїли крадіжку. Вони виконували замовлення, яке отримали з одного з регіонів Росії, ймовірно, від приватного колекціонера з Чечні.

Загальна вартість колекції у відповідності з документами, які були надані прикордонною службою та військової прокуратурою, на сьогоднішній день перевищує 16 млн євро.

Порошенко доручив зв'язатися з італійськими партнерами і запросити експертів для підтвердження достовірності полотен і узгодження формальностей, пов'язаних з їх передачею.

12.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *