В Україні вже розпочали планувати варіанти проведення «Євробачення-2017»

Радник міністра інфраструктури України Яніка Мірило заявила, що економічні умови в державі припускають аскетичний варіант «Євробачення-2017». За її словами, в країні не будуватимуть нових майданчиків для пісенного конкурсу, а обійдуться наявною інфраструктурою, зокрема, будівлями, зведеними для чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Про це Мірило розповіла в інтерв'ю естонському телеканалу ETV+.

Основне фінансове навантаження, на думку радника міністра, повинно лягти на спонсорів і донорів з країн-учасниць. «Звичайно, можна зробити "Євробачення", як Азербайджан, за дуже великі гроші — близько 50 мільйонів доларів, а можна зробити, як Естонія — приблизно за вісім мільйонів євро, — сказала Мірило. — Ми думаємо, що вкластися в 10 мільйонів реально», — сказала Мірило.

За її словами, «Євробачення» — «можливість показати на міжнародній арені, що Україна — це не тільки війна». Є й інша частина країни — стабільна держава, яка розвивається з дуже широкими можливостями для туризму», — зазначила чиновниця.

На думку Мірило, перемога Джамали у «Євробаченні-2016» була багато в чому політизованою: голосували члени журі та глядачі виходили з тієї ситуації, яка склалася навколо України.

14 травня українська співачка Джамала виграла фінал «Євробачення» з піснею «1944», присвяченій депортації кримських татар. Друге місце посіла австралійська співачка Демі Їм, третє — російський співак Сергій Лазарєв.

19.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *