В Україні можуть створити агентство, яке буде контролювати виступи проросійських артистів

Мінкульт має намір створити агентство для заборони артистів з проросійською позицією. Про це в інтерв'ю Громадському заявив міністр культури Євген Нищук.

"Є ідея про створення агентства, яке б здійснювало концертну, театральну та гастрольну діяльність. Його функція полягала б у тому, щоб розробити такі закони, які зроблять неможливими гастролі, приїзд і професійну діяльність людей, які так висловлюються", - сказав Нищук.

Він зазначив, що він проти, щоб складати списки – чорні або білі. "Однозначно список повинен бути і дуже жорсткий, однак я б його в колір не оформляв. Я б його оформляв в санкції. І механізм його, ми власне повинні домовитися з СБУ і з іншими органами, які це здійснюють. Звичайно, люди, які принижують гідність української держави, перекручують українську історію, наших героїв, однозначно їм тут не місце", - сказав Нищук.

Міністр також зазначив, що для формування механізму заборони російського контенту повинна бути проведена внутрішня ґрунтовна праця "без прес-конференцій та винесення на люди багатьох речей". Нищук також висловився за захист інформаційного простору і наповнення його своїм національним контентом. "Так робить Франція, яка бореться від англомовного засилля, так роблять інші країни", підкреслив він.

25.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *