Українська група випустила кліп до 30-ї річниці катастрофи на ЧАЕС

До 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи українська електро-фолк група Onuka представила музичне відео на пісню "1986", яка увійшла в новий міні-альбом колективу під назвою Vidlik, присвячений трагедії в Чорнобилі. 

«Дякую всім, хто врятував світ», – підписала ролик вокалістка і лідер групи Наталія Жижченко. Вона зазначила в іншому пості, що тема Чорнобиля цікавила її з глибокого дитинства.

«Скільки себе пам'ятаю, це слово постійно звучало у нас вдома. Одна з причин – мій батько був одним з ліквідаторів наслідків аварії на АЕС. Навіть моя дипломна робота в Інституті була присвячена впливу Чорнобильської катастрофи на культуру Полісся. Чим старшою я ставала, тим вагомішою мені здавалася це подія», – написала вона.

Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року і стала найбільшою промисловою ядерною катастрофою в історії. В результаті вибуху був зруйнований четвертий реактор станції.

В 2010 році розпочалися роботи над 25-тонним саркофагом, який повинен ізолювати уран, що залишається в реакторі. Як припускають, його там близько 200 тонн. Перший купол був побудований ще в 1986 році, через півроку після аварії.

27.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *