Справу російського художника, який підпалив будівлю ФСБ, передали до суду

Російська прокуратура затвердила обвинувальний акт у справі художника Петра Павленського, який підпалив двері будівлі ФСБ на Луб'янці. Матеріали направлені в Міщанський районний суд Москви. Про це в середу, 20 квітня, повідомив сайт Генпрокуратури РФ.

Акціоніста звинувачують у скоєнні злочину за частиною 1 статті 243 КК РФ («Пошкодження об'єкта культурної спадщини»). Павленський поки знаходиться під вартою, йому продовжили арешт до 5 травня. 29 березня художника визнали психічно здоровим.

Спочатку акціоніста звинувачували в пошкодженні за мотивами ідеологічної ненависті, а потім визнали, що двері будівлі ФСБ представляють культурну та історичну цінність, тому статтю змінили. Павленському загрожує позбавлення волі до трьох років.

Художник здійснив підпал у листопаді 2015 року. Загоряння ліквідували, а акціоніста і двох журналістів-свідків затримали. «Палаючі двері Луб'янки — це рукавичка, яку кидає суспільство в обличчя терористичної загрози», — пояснив Павленский пізніше у своєму відеоблозі.

21.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *