Полотна Володимира Козюка стали візитною карткою України

Українець Володимир Козюк підкорив світ мистецтва своїми чудовими пейзажами. Художник залишається відданим власним сюжетним пріоритетам. Хата під солом'яною стріхою - візитна картка творчості автора. Козюк немов вслухається в тисячолітні голоси, що проникають крізь сумний серпанок забуття. Вдалий прийом його кращих творів - відображення колоритних будинків, повними рефлексами навколишнього середовища, які вбирають усі фарби подільської землі.

Відданий одному жанру - пейзажу, автор кожною своєю роботою демонструє художній прогрес, відкриває для себе і для глядача мальовничі можливості свого таланту. Серед них є і спроби побачити в мінливих рисах природи сутність вічного, в конкретних мотивах - символічність. Загалом творчій манері автора властива складна і вишукана колористика, образна будова сюжету, позначена своєрідною поліфонією переймань автора, наближених до сповіді. До улюблених тем Володимира належить ще одна - драматургія небес, епічна й експресивна. Художник пише не обставини, і не видовище - але повітря, простір, рух. Визначальною рисою творчості художника є постійний творчий пошук - це робить його живопис розкутим і сміливим.



Сьогодні майстер все частіше звертається до масштабних форматів, які дають повну свободу колористичних імпровізацій з особливою луною пов`язуючи акорди фарб. Він звик домішувати у фарбу своє світовідчуття й енергетику, що жодного глядача не залишає байдужим. Володимира Козюка можна впевнено назвати не тільки провідним художником нашої країни, а й людиною, яка будує свій неповторний простір у світовому мистецтві.

23.05.2018


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *