Іспанці вимагають заборонити оперу з участю живого бика

Більше 44 тисяч людей підписали онлайн-петицію на порталі Change.org з вимогою заборонити оперу за участю живого бика в мадридському Королівському театрі або замінити тварина на муляж. Як повідомляє The Local, постановку «Мойсей і Аарон» планують показувати в Мадриді з 24 травня по 17 червня 2016 року.

«Бик знаходиться під яскравим світлом, він відчуває непотрібний стрес через гучний шум і постійний рух навколо не тільки в ті 15 хвилин, що стоїть на сцені, але і в інший час вистави та репетицій», — пише ініціатор кампанії Хайме Альказар. Петиція адресована міністру культури Іспанії та меру Мадрида.

Постановка цієї опери в Парижі восени 2015 року також викликала протести громадськості. Захисники тварин звернулися до міністра культури Франції з вимогою скасувати показ «Мойсея і Аарона». На їхню думку, бику вагою в півтори тонни давали седативні наркотики, щоб тримати його під контролем.

Як заявив представник Королівського театру в Мадриді, тварині не дають ніяких спеціальних ліків. За його словами, за биком стежать два фахівця, забезпечуючи його всім необхідним.

«Мойсей і Аарон» — трьохактова опера німецького композитора ХХ століття Арнольда Шенберга. Її дія заснована на події старозавітній книзі Вихід. Шенберг залишив оперу в 1932 році незакінченою, склавши два із задуманих трьох актів. У 2010 році угорський композитор Золтан Кочіш дописав третій акт з дозволу спадкоємців Шенберга. Режисером постановки за участю живого бика став італієць Ромео Кастеллуччі.

12.05.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *