Голову служби безпеки Російського музею затримали у справі про шахрайство

Начальник служби безпеки Російського музею Ірина Кузнєцова затримана по кримінальній справі про шахрайство при укладенні держконтракту. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах, передає ТАСС.

За його словами, кримінальну справу було порушено 15 квітня у відношенні невстановлених осіб. Слідство зацікавилося завищенням вартості при закупівлі охоронного обладнання для музею. Разом з Кузнєцовою затриманий генеральний директор компанії-постачальника, повідомив співрозмовник агентства.

За місцями проживання та роботи підозрюваних пройшли обшуки. В даний час вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

У Головному управлінні МВС по Петербургу і Ленінградській області, яка веде розслідування, від коментарів утрималися. У Російському музеї ситуацію також не коментують.

За інформацією петербурзької інтернет-газети «Фонтанка.ру», 12 листопада 2013 року Російський музей уклав з компанією «Кадр» договір на поставку чотирьох концентраторів ключового господарства (елементів системи безпеки) на суму 8,8 мільйона рублів.

За версією слідства, при підготовці конкурсної документації інформацію про фактичну вартістіь обладнання і документи про приймання виконаних робіт були сфальсифіковані. Реальна вартість поставленого обладнання, згідно прайс-листа компанії «Кадр», не перевищує 4,5 мільйона рублів. У результаті протиправних дій Російському музею було завдано шкоди розміром більше 4 мільйонів рублів.

21.04.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *