Атака клоунів

«Клоуни Forever!»: нова програма в Національному цирку – сеанс сміхотерапії для всієї родини.

Сучасна медицина може навести чимало доказів того, що сміх винятково позитивно впливає на організм людини. Він знеболює і нормалізує роботу серцево-судинної системи, допомагає боротися з депресією та зайвою вагою… І навіть омолоджує, адже коли людина сміється – задіяні 80 м’язів її обличчя й тіла.

А поки медичні світила продовжують досліджувати вплив сміху на людство, присвячуючи цьому процесу наукові статті, кияни та гості столиці можуть особисто переконатися в ефективності сміхотерапії. Нова програма в Національному цирку, яка триватиме до 3 липня, називається «Клоуни Forever!». Власне, назва говорить сама за себе, але якщо конкретизувати, то варто розпочати з того, що в цьому шоу на арену виходить п’ять клоунських колективів.

«Національний цирк має право на експеримент, – переконана художній керівник закладу Людмила Шевченко. – А тому нову програму ми вирішили віддати на відкуп молодим артистам. При цьому майже всі клоуни, які беруть участь у виставі, переможці та призери престижних міжнародних змагань.

Спершу програму хотіли назвати “Цирк поїхав – клоуни залишилися”. Але потім вирішили, що можуть бути певні політичні асоціації, тому зупинилися на більш універсальному “Клоуни Forever!”. Програма, як на мене, вийшла цікавою, запальною, легкою».

Завдяки Олексію Жидченку та його команді «Golden stars» можна побачити, на що здатні чоловіки, закохані в балет. Номер Сергія Вацика називається «VIP office»: артисти пропонують усім офісним працівникам подивитися на себе збоку і, насміявшись досхочу, хоча б ненадовго відволіктися від повсякденної роботи.

Килимний артист Олексій Красних, володар гран-прі Міжнародного фестивалю клоунів «Комедіада – 2015», має особливу відповідальність перед глядачами, адже виступає соло. Одні з найвідоміших учасників програми – артисти Георгій Кириченко, Дмитро Ніколенко та Юрій Павличко відомі як «Екі Вокі», – гуру циркового мистецтва, бронзові призери фестивалю в Монте-Карло, шалено популярні в Україні та за кордоном. Номер Миколи Горбатюка та Євгена Легкого «Pizza Boys» нагадає про Італію, країну, де знаються на гуморі й уміють готувати найкращу в світі піцу.

Також у програмі – акробати батько та син Страхови. Оскару Страхову, найменшому учаснику програми, виповнилося лише сім років, але він уже має чималий цирковий досвід і бере участь у телевізійному шоу «Україна має талант – 8. Діти».

Акробатичний ансамбль «Енергія» цього року відзначив 30-річчя від дня народження. Номер, включений до програми, перейшов керівникові «Енергії» Євгену Дідику від його батьків, які вперше почали виконувати екстремальні трюки на зустрічних гойдалках без страхувальної лонжі.

Загін братів наших менших цього разу представляють дресировані ведмеді: «Ведмежі забави» від Тетяни та Валерія Нечипуренків – розвага не лише для клишоногих, але й для глядачів.

ДО РЕЧІ:

Травень у Національного цирку України був надзвичайно плідним і ознаменувався не лише презентацією нової програми, але й кількома цікавими проектами. Своє щорічне велике Гала-шоу представила Київська академія циркового мистецтва – єдиний в Україні та Східній Європі унікальний вищий навчальний заклад, який уже 55 років успішно готує естрадних та циркових артистів.

Також у закладі відбувся І Міжнародний дитячий фестиваль циркового мистецтва, в якому взяли участь понад шістдесят дітей із різних регіонів України та з-за кордону.

Алла ВЛАСОВА, «Театрально-концертний Київ»

Фото circus.kiev.ua

На фото: Олексій Красних, «Eki Boki», «VIP office», акробатичний ансамбль «Енергія».

01.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *