«Життя після поранення» (Life After Injury)

Проект українського фотографа Олексія Фурмана «Життя після поранення» (Life After Injury) став лауреатом Міжнародного конкурсу IAFOR Documentary Photography Award. Про це повідомляє інформаційне агентство «MediaSapiens» із посиланням на сайт премії.

Цього року за перемогу в конкурсі змагалися понад 150 кандидатів з більш ніж 50 країн світу. Темою фестивалю документальної фотографії стала «Справедливість».

Друге місце в конкурсі IAFOR Documentary Photography Award здобув проект Vinny and David американського фотографа Ізадори Кософськи, а третє – The Vanishing Girls of West Bengal авторства Соувід Датта з Індії. Відзнаки також присудили фотографам Ю Янг Лу з Китаю та Хашем Шакері з Ірану.

«Чесно кажучи, цю нагороду я не очікував, – зізнався переможець Олексій Фурман. – Справа в тому, що світова фотожурналістика часто тяжіє до форми, радше ніж до змісту. Мій проект важко назвати візуальним, він набагато більш журналістський, аніж фотографічний».

У проекті «Життя після поранення» автор показав важку фізичну та психологічну реабілітацію молодих українських бійців, які зазнали поранень у військовому конфлікті на сході України. За їх за два роки протистоянь було близько п’яти тисяч.

Презентуючи проект, Олексій Фурман розповів організаторам конкурсу про те, що за час гібридної війни РФ в Україні з травня 2014 року загинуло понад 9 тисяч людей. Ще 5 тисяч військовослужбовців були поранені. Тепер вони мають адаптуватися до мирного життя й ресоціалізуватися попри важкі спогади. А ще – подолати труднощі та знайти нові можливості реалізації без допомоги та суттєвої фінансової підтримки від держави.

За проект «Життя після поранення» Олексій Фурман отримає нагороду в 1 тис. британських фунтів, участь у програмі Metro Imaging Mentorship Programme й автоматично потрапить до фінального списку номінатів премії Joop Swart Masterclass від World Press Photo. Його фотографії будуть виставлені в Великій Британії та Японії та опубліковані онлайн у British Journal of Photography.

Український фотожурналіст Олексій Фурман співпрацював з виданнями Kyiv Post, Delo.ua, National Geographic Україна та європейським фотоагентством EPA. Активно знімав протести на Майдані, анексію Криму та міста Донбасу, що постраждали внаслідок війни. Його фотографії перемагали в конкурсах POYi, NPPA, PDN Photo Annual, CPOY and Kuala Lumpur Photo Award та Bayeux-Calvados Award.

Цього року Олексія Фурмана номінували на участь в заході з обміну досвідом Joop Swart MasterClass організації World Press Photo, який вважається однією з найголовніших подій року в цій сфері. Зараз Олексій завершує отримання ступеня магістра в Missouri School of Journalism в рамках стипендії Fulbright.

 

18.07.2016


Поделиться:
Комментарии
Имя *
Email *
Комментарий *